Wasmachine lekt water

Wasmachine lekt water is een veelgehoorde klacht. Van kleine tot grote lekkages.

Niemand kijkt uit naar een lek in de wasmachine, net zomin als ze ernaar uitkijken om dag in dag uit de was te doen. Maar als u een wasmachine bezit, kunt u er op een gegeven moment mee te maken krijgen. Als je goed oplet, kun je misschien het begin van een lek zien voordat het te ernstig wordt.wasmachine lekt water

De eerste stap om erachter te komen waarom uw wasmachine lekt, is proberen te achterhalen waar het lek vandaan komt. Dit klinkt eenvoudig genoeg, maar het kan eigenlijk een beetje lastig zijn.

Om te beginnen, als uw vloer niet waterpas is, kan het water naar het laagste punt van uw wasruimte stromen, waardoor u van uw stuk gebracht kunt worden. Houd het niveau van de vloer in gedachten terwijl u onderzoekt, en controleer ook of de wasmachine zelf waterpas is. Als dit niet het geval is, kunt u meestal de voetjes van de wasmachine aanpassen om dit te verhelpen.

Wasmachine lekt water

Als het gaat om wasmachinelekken, zijn er drie belangrijke plekken waar lekken kunnen ontstaan: rond de deur van de wasmachine, onder de wasmachine of, hoogstwaarschijnlijk, vanaf de achterkant van de wasmachine. Houd er rekening mee dat, met al deze lekken, het kan lijken alsof de wasmachine van de bodem lekt, omdat water daar kan bezinken, ongeacht waar het vandaan komt.

Als uw wasmachine aan de achterkant lekt, ligt het probleem waarschijnlijk bij de afvoerslang. Vaak ontstaat er een lek aan de achterkant van uw machine wanneer de afvoerslang niet goed is vastgemaakt aan de afvoerpijp of het achter paneel van de wasmachine.

Het kan ook zijn dat de afvoerslang ergens gespleten of gebarsten is. Als het lek aanhoudt, moet u de leiding zelf controleren op schade. Een te kleine afvoerslang kan ook een lek veroorzaken, dus zorg ervoor dat de jouwe de juiste maat heeft voor de capaciteit van je wasmachine.

Al deze dingen geprobeerd, en het lek is er nog steeds? Controleer of de afvoerslang niet verstopt zit. Om een ​​verstopte afvoerslang te verhelpen, probeer je kokend water te mengen met azijn of zuiveringszout en dit door de afvoer te gieten.

Waarom zou een wasmachine van onderaf lekken? Het antwoord kan een defecte kuipafdichting zijn. Als u merkt dat uw lek optreedt tijdens de spoelcyclus, is de kans groot dat een kuipafdichting de schuld is.

Wasmachine lekt water

Het vervangen van de kuipafdichting is niet erg duur en u kunt het zelf doen. Maar je zult de trommel moeten verwijderen en misschien moet je de wasmachine omdraaien, dus wees voorbereid om iemand te vragen om je te helpen met het lastige manoeuvreren.

Bij het oplossen van een lek is het ook belangrijk om rekening te houden met het type wasmachine dat u heeft, aangezien lekken zich anders kunnen manifesteren bij machines met bovenlader en machines met voorlader.

Lekkende deuren zijn bijvoorbeeld waarschijnlijker bij machines die aan de voorzijde worden geladen, gewoon vanwege hun constructie.

Als uw voorlader uit de deur lekt, kan dit zijn omdat uw wasmachine uit balans is of overbelast is. Zorg ervoor dat u de wasmand niet te vol hebt gedaan en controleer of de wasmachine waterpas staat om overmatig wiebelen halverwege de cyclus te voorkomen.

Een andere oorzaak van een lekkende deur kan de afdichting rond de deur zelf zijn. Controleer of het niet gescheurd of losgeraakt is en vervang het indien nodig.

Hoewel extra aandacht voor het gedrag van uw wasmachine misschien niet alle lekken voorkomt voordat ze beginnen, kan het zeker helpen om het risico te verkleinen dat u vast komt te zitten met een grote lekkage.

Let op tekenen die erop wijzen dat uw wasmachine minder effectief werkt. Dit kan een voorbode zijn van een lek. Zorg er ook voor dat uw wasmachine waterpas staat en niet halverwege de cyclus wiebelt. De extra agitatie kan leiden tot een lek in de leiding. U wilt er ook voor zorgen dat alle leidingen goed vastzitten en vrij van verstoppingen zijn.

Ongeacht de grootte of de oorsprong van een lek, er is geen ontkomen aan: lekkages moeten zo snel mogelijk in de kiem worden gesmoord om schade aan zowel uw wasmachine als uw huis te voorkomen. Maar met de juiste zorg en aandacht kunt u ervoor zorgen dat uw wasmachine in topvorm blijft werken en kunt u zelfs voorkomen dat u helemaal met een lek te maken krijgt. Dus in plaats van je af te vragen waarom je machine weer lekt, heb je kostbare tijd om de zoveelste was erin te gooien.

Komt u er zelf niet uit, dan kunt u altijd een beroep doen op witgoed reparatie Hoofddorp. Onze monteur zal het probleem diagnosticeren en u laten weten wat de kosten zullen zijn voor de wasmachine reparatie.