Droger verwarmt niet

Droger verwarmt niet

Droger verwarmt niet – Oorzaken en mogelijke oplossingen

Het is misschien een van de meest voorkomende problemen voor alle modellen, maar wanneer uw droger niet opwarmt, wordt uw hele wasruimte effectief afgesloten.

Er zijn een aantal mogelijke problemen die u kunt onderzoeken, en een paar alternatieve remedies die u mogelijk zelf kunt oplossen.

Droger verwarmt niet

Bij witgoed reparatie Hoofddorp staan ​​hun hoogopgeleide specialisten altijd klaar om u te helpen wanneer u ze nodig heeft.

Droger verwarmt niet: Hier zijn enkele van de redenen waarom uw droger niet verwarmt

#1. Thermische zekering voor gebruik met elektrische en aardgasdrogers

Om te voorkomen dat de droger oververhit raakt, wordt een thermische zekering gebruikt. In de behuizing van de ventilator vind je het. Een verstopte of beperkte luchtstroom via de afvoerleiding is de meest voorkomende reden voor oververhitting.

Oplossingen die overwogen kunnen worden:

Veeg het stofscherm weg om alle opgehoopte rommel te verwijderen. Het kan indien nodig worden schoongemaakt met warm water en een zachte borstel. Voordat u de behuizing terugplaatst, moet u ervoor zorgen dat deze volledig droog is.

Voer een visuele inspectie uit op knikken of obstructies met een onbuigzame ontluchtingspijp die vanaf de achterkant van de droger loopt.

Zorg ervoor dat het afvoerkanaalsysteem naar buiten vrij is van obstakels.

Als u de kanalen niet zelf kunt reinigen, dient u een kanaalreinigingsdienst in te schakelen.

Droger verwarmt niet

Als u hebt vastgesteld dat alle ventilatieopeningen vrij zijn van obstakels, belt u witgoed reparatie Hoofddorp om de thermische zekering te laten vervangen.

#2. Solenoïde voor een gasklep, alleen gebruikt in gasdrogers.

Gasdrogers gebruiken twee of meer magneetspoelen voor benzinekleppen om de poorten van de gasklep vrij te geven, afhankelijk van de grootte van de gasdroger die wordt gebruikt. Zodra de klep wordt geopend, gaat het gas naar het brander samenstelsel, waar het de ontsteker ontsteekt, waardoor de brander warmte genereert.

Een probleem met een of zelfs meer magneetventielen van de benzineklep kan de oorzaak zijn van het onvermogen van de ontsteker om de gasstroom te vonken.

De oplossing die kan worden geïmplementeerd:

Maak een afspraak met een erkende gastechnicus om het paar benzineklepspoelen te laten vervangen.

#3. De ontsteker is de derde en laatste oorzaak. Alleen van toepassing op gasdrogers

Wanneer de droger moet worden verwarmd, gaat de bobine branden en beginnen te branden. Nadat de hoogste temperatuur is weergegeven, komt de luchtklep vrij, het gas ontsteekt en de droger begint te verwarmen.

Als de ontsteker niet genoeg opwarmt om het gas aan te steken, is het mogelijk dat deze defect is:

De ontsteker bevindt zich in de machine, in de buurt van de buis die de gasbrander bevat. Vanwege de brosse aard mag deze alleen worden vervangen door een gekwalificeerde gastechnicus.

#4. Warmtebron is de vierde en laatste oorzaak. Alleen voor Elektrische Drogers Elektrisch.

De stroom gaat door een spoel van verwarmingsdraad, die het verwarmingselement wordt genoemd, om de kleding te verwarmen. Deze spoel, die zich in een metalen kamer bevindt, verwarmt de lucht die door de kamer wordt gezogen voordat deze in de trommel wordt geblazen.
Als het element niet goed functioneert, wordt het niet warm.

De oplossing die kan worden geïmplementeerd:

Bij de meeste elektrische drogers bevindt de voorverwarmer zich onder het onderste voorpaneel aan de rechterzijde van de droger. Er moet worden gecontroleerd of het nog steeds operationeel is. Het is mogelijk om alleen de spoel te vervangen, maar dit mag alleen worden uitgevoerd door een gekwalificeerde deskundige.

#5: Montage van verwarmingselement Alleen voor gebruik met elektrische drogers

Er zijn al isolatoren en een elektrische verwarmingsspiraal aangesloten op de achterbehuizing in dit pakket, dus het is meteen klaar voor gebruik.

Zoals vermeld in #4, als de warmtewisselaar inderdaad niet goed functioneert, zal de lucht die in de trommel wordt geblazen, niet worden verwarmd.

De oplossing die kan worden geïmplementeerd:

Als het verwarmingselement niet alleen kan worden vervangen, moet een reparatiedeskundige het hele verwarmingselement vervangen.

# 6: Vlamsensor, ook bekend als stralingssensor. Alleen voor gebruik met gasdrogers

Infraroodsensoren, ook wel stralingssensoren of vlamsensoren genoemd, detecteren de warmte die wordt afgegeven door de gloeibougies of brandervlam.

Het is verantwoordelijk voor het openen en onderhouden van de gasklep wanneer het vuur brandt. Als de vlam om wat voor reden dan ook uitgaat, zal de gassensor de gasklep afsluiten.

Een van de tekenen van een defecte sensor is een niet-werkende ontsteker of een brandklep die niet aangaat.

Als de ontsteker constant blijft branden maar de brandstofleiding niet opent, zijn de elektrische verbindingen in de ontsteker mogelijk beschadigd en moeten ze worden vervangen.

De oplossing die kan worden geïmplementeerd:

Als de sensor defect blijkt te zijn, bel dan een gecertificeerde gastechnicus die hem zal testen en repareren.

# 7 is een probleem met de inkomende stroom. Alleen in het geval van elektrische drogers

Wanneer er onvoldoende elektriciteit naar de droger is, is het mogelijk dat de droger geen warmte produceert. Om de drogers correct te laten functioneren, zijn twee 120 volt wisselstroompoten nodig, voor een maximum van 240 volt. Omdat in dit geval slechts één stroomonderbreker of stroomonderbreker is geactiveerd, kan de droger soms wel werken, maar niet verwarmen.

Controleer uw schakelkast om erachter te komen hoeveel volt naar de droger wordt gestuurd. Als u vaststelt dat er een bovengronds elektrisch probleem is, moet u een professionele elektricien bellen die leidingen zal leggen die gelijk zijn aan 240 volt om de situatie te verhelpen.

#8. Een thermostaat met een hoge limiet is de achtste reden. Als het gaat om elektrische en gasdrogers

De grotere thermostaat is bedoeld om te voorkomen dat een droger tijdens het droogproces oververhit raakt. In dit geval wordt het op de warmtewisselaar geïnstalleerd en detecteert het verschroeiing veroorzaakt door een geblokkeerde uitlaatopening en schakelt het verwarmingselement uit. In zeldzame gevallen zal een defecte bovenlimietthermostaat ervoor zorgen dat de hoofdbrander wordt uitgeschakeld, hoewel de brander niet oververhit raakt.

De oplossing die kan worden geïmplementeerd:

* Aangezien dit onderdeel zelden defect is, is het het beste om eerst te controleren op andere, meer voorkomende fouten. Een competente technicus zal een test op de thermostaat uitvoeren om te bepalen of de bovengrensthermometer moet worden vervangen.

#9. Een thermostaat die heen en weer gaat. Als het gaat om elektrische en gasdrogers

De temperatuur in de droogtrommel wordt geregeld door een thermostaat die de instellingen doorloopt. Het “circuleert” de warmte aan en uit om de juiste hoeveelheid warmte te leveren voor het drogen van de kleding.

Na een aantal keer gebruik kan de cyclusthermostaat defect raken, waardoor de droger niet meer volledig opwarmt.

De oplossing die kan worden geïmplementeerd:

De cyclische thermostaat wordt op het compressorhuis in de droger en aan de binnenkant van de droger geplaatst. Een professionele technicus moet controleren op voortzetting en het onderdeel vervangen als wordt vastgesteld dat het defect is, zoals hierboven beschreven.

#10. De hoofdbesturingskaart is de bron van oorzaak #10. Als het gaat om elektrische en gasdrogers

De primaire besturingskaart van de droger is verantwoordelijk voor het besturen van alle technologische softwarecomponenten. Ondanks het feit dat het moeilijk te beoordelen is, kunnen indicatoren van verbranding of kortsluiting wijzen op een aanzienlijk probleem dat resulteerde in een gebrek aan warmte.

De oplossing die kan worden geïmplementeerd:

De hoofdbesturingskaart mag worden vervangen wanneer een technicus heeft vastgesteld dat alle andere componenten in goede staat verkeren.

#11, de timer is de reden achter nummer elf. Als het gaat om elektrische en gasdrogers

Droger verwarmt niet

Een kleine motor die aan tandwielen en nokken in de timer is bevestigd, regelt het in- en uitschakelen van elektrische verbindingen in het apparaat. Deze bevindt zich in het bedieningspaneel van de droger en regelt zowel de motor van de droger als het verwarmingscircuit.

Het is mogelijk dat de elektrische verbindingen van de timer uitvallen en het apparaat stopt met het genereren van warmte.

De oplossing die kan worden geïmplementeerd:

Omdat timerstoringen ongebruikelijk zijn, moet uw reparatiespecialist tijdens de inspectie controleren op andere, meer typisch problematische items bij het toevoegen aan de timer. Als alle andere componenten in goede staat verkeren, moet de timer worden gewijzigd.

Droger verwarmt niet? Bel witgoed reparatie Hoofddorp en één van onze wasdroger reparatie technici kan snel ter plaatse zijn om dit op te lossen.